5 λόγοι να μασάμε… καλά!

- Τα θρεπτικά συστατικά φρούτων & λαχανικών περικλείονται από μεμβράνες κυτταρίνης που πρέπει να σπάσουν για να γίνει η απορρόφησή τους.
- Η ταχύτητα της πέψης εξαρτάται πολύ από τη συνολική επιφάνεια της τροφής που βρίσκεται εκτεθειμένη στα εντερικά εκκρίματα.
- Η μη καλή μάσηση της τροφής μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος όπως γαστρικό έλκος, καούρες, δυσπεψία.
- Το άλεσμα της τροφής εμποδίζει τον τραυματισμό του οισοφάγου και διευκολύνει τη προώθηση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο.
- Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να οφείλονται σε ερεθισμό του βλεννογόνου του γαστρεντερικού συστήματος από μεγάλα και άπεπτα μακρομόρια τροφής, αποτέλεσμα της ανεπαρκούς μάσησης της τροφής.