5 λόγοι να μασάμε… καλά!

  1. Τα θρεπτικά συστατικά φρούτων & λαχανικών περικλείονται από μεμβράνες κυτταρίνης που πρέπει να σπάσουν για να γίνει η απορρόφησή τους.
  2. Η ταχύτητα της πέψης εξαρτάται πολύ από τη συνολική επιφάνεια της τροφής που βρίσκεται εκτεθειμένη στα εντερικά εκκρίματα.
  3. Η μη καλή μάσηση της τροφής μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος όπως γαστρικό έλκος, καούρες, δυσπεψία.
  4. Το άλεσμα της τροφής εμποδίζει τον τραυματισμό του οισοφάγου και διευκολύνει τη προώθηση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο.
  5. Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να οφείλονται σε ερεθισμό του βλεννογόνου του γαστρεντερικού συστήματος από μεγάλα και άπεπτα μακρομόρια τροφής, αποτέλεσμα της ανεπαρκούς μάσησης της τροφής.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *