Ελαφριά και νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα σας σπαγγέτι μπολονέζ.


Συστατικά
- 8 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
- 1/4 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα
- 3 μπαστούνια σέλερι, κομμένα σε φέτες
- 5 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες
- 200 ml σάλτσα ντομάτας
- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κονσέρβα ντομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
- 500 γρ. σπαγγέτι
- Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Μέθοδος προετοιμασίας
- Ζεστάνετε 4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το μοσχαράκι, το καρότο, το σέλερι, τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Βάλτε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου στο μίξερ ή τον αναδευτήρα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε μεσαία κατσαρόλα και περιμένετε έως ότου βράσει.
- Προσθέστε το μοσχάρι και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Αναμείξτε τα βρασμένα μακαρόνια με τη σάλτσα μπολονέζ σε ένα σκεύος και σερβίρετε, συνοδεύοντας με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.
Διαθρεπτικές Πληροφορίες
- Θερμίδες 335 cals /kJ
- Πρωτεΐνες 23.7 g
- Υδατάνθρακες 28.4 g
- Σάκχαρα 4.8 g
- Λίπη 14.9 g
- Κορεσμένα 4.8 g
- Φυτικές Ίνες 3.6 g
- Νάτριο 0.4 g
- Φρούτα & Λαχανικά 165 g