Φασόλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. ντοματοπολτό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι, αλάτι, μαϊντανός, άνηθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάτε το σπανάκι και βράζετε τα φασόλια. Αχνίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτοντας τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη. Όταν βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτετε τα φασόλια και ½ κούπα νερό και τα  βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι, άνηθο και μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε και τα βράζετε για 5 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΟ: Η γεύση και η θρέψη της φύσης σε μία μόνο συνταγή! Πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β που ενισχύουν το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα και σίδηρο για την πρόληψη της αναιμίας. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται επιπρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες όπως βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, πολυφαινόλες και ολευρωπαΐνη, οι οποίες προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την κυτταρική καταστροφή. Τη θρεπτική αξία του δείπνου συμπληρώνουν οι φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, το ασβέστιο για τα οστά και το κάλιο το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Γευστική απόλαυση υγείας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *