Φιλέτο γλώσσας με σάλτσα ντομάτας

Λαχταριστό, εύκολο και γρήγορο φιλέτο γλώσσας με σάλτσα ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
  • 5-6 ντομάτες πομοντόρο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • Χυμό από 2 μοσχολέμονα
  • 1 μερίδα ζωμός λαχανικών 
  • 200 ml καυτό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφού ξεπλύνεις καλά τα φιλέτα, βάλε τα μέσα σε ένα ταψάκι, ρίξε αλάτι και πιπέρι και μαρινάρισέ τα με το χυμό από τα μοσχολέμονα.
  2. Πάρε τώρα ένα φαρδύ τηγάνι και ρίξε μέσα το νερό, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το σχοινόπρασο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών.
  3. Στη συνέχεια, ανακάτεψε λίγο και άσε τα να βράσουν. Όταν βεβαιωθείς ότι η σάλτσα έχει δέσει τη ρίχνεις πάνω από τις γλώσσες.
  4. Τέλος, βάλε το ταψί στο φούρνο, τον οποίο έχεις προθερμάνει στους 180ο C και ψήσε για 20-25 λεπτά. Τα φιλέτα γλώσσας με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμα γιθα σερβίρισμα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *