Φιλέτο γλώσσας με σάλτσα ντομάτας
Λαχταριστό, εύκολο και γρήγορο φιλέτο γλώσσας με σάλτσα ντομάτας.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
- 5-6 ντομάτες πομοντόρο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- Χυμό από 2 μοσχολέμονα
- 1 μερίδα ζωμός λαχανικών
- 200 ml καυτό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφού ξεπλύνεις καλά τα φιλέτα, βάλε τα μέσα σε ένα ταψάκι, ρίξε αλάτι και πιπέρι και μαρινάρισέ τα με το χυμό από τα μοσχολέμονα.
- Πάρε τώρα ένα φαρδύ τηγάνι και ρίξε μέσα το νερό, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το σχοινόπρασο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών.
- Στη συνέχεια, ανακάτεψε λίγο και άσε τα να βράσουν. Όταν βεβαιωθείς ότι η σάλτσα έχει δέσει τη ρίχνεις πάνω από τις γλώσσες.
- Τέλος, βάλε το ταψί στο φούρνο, τον οποίο έχεις προθερμάνει στους 180ο C και ψήσε για 20-25 λεπτά. Τα φιλέτα γλώσσας με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμα γιθα σερβίρισμα.