Γαρίδες κοκκινιστές

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. ζάχαρη
  • Καυτερή πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τον χυμό ντομάτας μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και τις ρίχνετε μέσα στην σάλτσα και τις βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το λάδι στο τέλος και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΟ: Πιάτο χαμηλό σε λίπος, υψηλό ωστόσο σε ψευδάργυρο, ω-3 και ω-6. Θεωρείται κατ΄ εξοχήν αφροδισιακό… Επιπλέον, το δίδυμο ντομάτα – γαρίδες ενισχύουν τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, ω-3 και ω-6) θωρακίζοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Τέλος, οι γαρίδες συμβάλλουν στην υγεία των οστών και της όρασης λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας τους σε ασβέστιο και φώσφορο.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *