Γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 250γρ. ρύζι γλασέ
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνηθος, μαϊντανός
  • 50γρ. κουκουνάρι
  • 50γρ. σταφίδες
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ ποτ. λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε τα ποδαράκια από τα καλαμαράκια. Τα αχνίζετε μαζί με το κρεμμύδι σε νερό. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το ρύζι με όσο νερό χρειάζεται. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν. Ρίχνετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον μαϊντανό, χυμός λεμονιού και το λάδι. Γεμίζετε τα καλαμαράκια με το ρύζι, τα κλείνετε με οδοντογλυφίδα, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και γεμίζετε με 1 ποτήρι νερό. Τα σκεπάζετε και τα σιγοψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΟ: Γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά! Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα και ενισχύει το μεταβολισμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα λαχανικά σε συνδυασμό με τις σταφίδες και τα καλαμάρια πολλαπλασιάζουν την περιεκτικότητά σε αντιοξειδωτικά μέσω της βιταμίνης Ε, πολυφαινολών αλλά και σε ω-3 και ω-6 λιπαρά. Ο ιδιαίτερος αυτός συνδυασμός θωρακίζει την καρδιακή και την ανοσοποιητική λειτουργία. Συνταγή, άκρως ερωτική χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα των καλαμαριών σε ψευδάργυρο!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *