Κέικ με σταφίδες
Τελικά, όπου και να μπουν οι σταφίδες, δίνουν τη νοστιμιά τους. Δημιουργήστε ένα νόστιμο κέικ…
Προετοιμασία – Εκτέλεση: >60′
ΥΛΙΚΑ
- 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 ¼ φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές μπράντι
- 1 βανίλια
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- 2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη
- μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση
- Χτύπησε το Βιτάμ με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν, μετά πρόσθεσε τα αβγά και χτύπησέ τα, μέχρι να αφρατέψουν. Σειρά έχουν το γάλα με το μπράντι και, μόλις απορροφηθούν, το αλεύρι και η βανίλια.
- Ανακάτεψε και, μόλις ενωθούν, βγάλε το μπολ από το μίξερ, ρίξε τις σταφίδες και ανακάτεψε απαλά, ώστε να πάνε παντού.
- Άλειψε μια φόρμα με Bιτάμ, αλεύρωσέ την και τίναξε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
- Άπλωσε εκεί μέσα τη ζύμη ομοιόμορφα και ψήσε για 50-55 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
- Βγάλε τη φόρμα από το φούρνο, άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ξεφόρμαρε.
- Μπορείς να πασπαλίσεις με τη ζάχαρη άχνη και να γαρνίρεις με σταφίδες, αλλά μόνο αφού το κέικ κρυώσει εντελώς.