Κοπανάκια αλα Μεξικάνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Συστατικά (4 μερίδες):
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 8 τμχ. κοπανάκια κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
- 1 τμχ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας chili σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κόλλιανδρος
- 400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2/3 κούπας καλαμπόκι κονσέρβα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λωρίδες
Οδηγίες
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τοποθετήστε τα κοπανάκια κοτόπουλου και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Αφαιρέστε τα κοπανάκια κοτόπουλου από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
- Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3-4’ μέχρι να μαραθεί.
- Έπειτα προσθέστε το chili και τον κόλλιανδρο και ανακατέψτε για μερικά λεπτά για να μην καούν τα μπαχαρικά.
- Προσθέστε την ντομάτα και τον πελτέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Προσθέστε τα κοπανάκια κοτόπουλου και σιγοβράστε για 20’ να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν καλά.
- Τέλος προσθέστε το καλαμπόκι και σιγοβράστε για άλλα 3-4’.
- Αλατοπιπερώστε.
- Σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο από πολύχρωμες πιπεριές.