Κοπανάκια αλα Μεξικάνα

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′

Συστατικά (4 μερίδες):

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 τμχ. κοπανάκια κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
  • 1 τμχ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας chili σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κόλλιανδρος
  • 400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2/3 κούπας καλαμπόκι κονσέρβα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  •   Πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λωρίδες

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Τοποθετήστε τα κοπανάκια κοτόπουλου και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  3. Αφαιρέστε τα κοπανάκια κοτόπουλου από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3-4’ μέχρι να μαραθεί.
  5. Έπειτα προσθέστε το chili και τον κόλλιανδρο και ανακατέψτε για μερικά λεπτά για να μην καούν τα μπαχαρικά.
  6. Προσθέστε την ντομάτα και τον πελτέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Προσθέστε τα κοπανάκια κοτόπουλου και σιγοβράστε για 20’ να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν καλά.
  8. Τέλος προσθέστε το καλαμπόκι και σιγοβράστε για άλλα 3-4’.
  9. Αλατοπιπερώστε.
  10. Σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο από πολύχρωμες πιπεριές.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *