Μανιτάρια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1.5 κιλό μαρούλι
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • άνηθος
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,
  • αλάτι, πιπέρι
  • λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε πολύ καλά τα μαρούλια, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάτε. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο νεράκι σε μία κατσαρόλα και το αχνίζετε. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Όταν αχνιστούν καλά τα μανιτάρια, προσθέτετε λίγο λευκό κρασί και τα σβήνετε. Όταν βράσουν τα μανιτάρια, βάζετε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λάδι. Αφαιρείτε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και διαλύετε το κορν φλάουρ μαζί με το λεμόνι. Περιχύνετε το φαγητό με αυτόν τον χυλό και το φαγητό είναι έτοιμο.

ΣΧΟΛΙΑ: Σε μία μόνο συνταγή υπάρχει τέτοια μεγάλη πληθώρα θρεπτικών συστατικών: πρωτεΐνες, κάλιο, σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνη Α, C, E. Ο δυναμικός αυτός συνδυασμός βιταμινών και μετάλλων παρουσιάζει μία σειρά από σημαντικές ιδιότητες υγείας: βελτιώνει την όραση, ενισχύει την αντιοξειδωτική προστασία, φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου, τονώνει το μυϊκό σύστημα και την  άμυνα του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Μοναδική γευστική πρόταση με υψηλή διατροφική αξία!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *