Νηστίσιμο κεικ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
- Νερό – 2 ποτήρια
- 10 κουτ. σούπας λάδι
- 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 7 κουτ. σκόνη κακάο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ. κουβερτούρα
- 200γρ. νιφάδες κουβερτούρα
- 1 κουτ. γλ. σόδα
- 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- ¾ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τις νιφάδες, στο μίξερ. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα καρύδια και τις νιφάδες. Βάζετε το μίγμα σε φόρμα και το ψήνετε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
ΣΧΟΛΙΑ: Γλυκιά νηστίσιμη επιλογή η οποία χαρακτηρίζεται από πληθώρα θρεπτικών συστατικών! Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ανθεκτικό νευρικό σύστημα και ενισχυμένο μεταβολισμό και πληθώρα αντιοξειδωτικών (βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή, ω3 και ω6 λιπαρά) προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Το δίδυμο κουβερτούρα – καρύδια δίνουν μία αφροδισιακή γεύση χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και στην ικανότητά τους να αυξάνουν την έκκριση σερετονίνης και ντοπαμίνης.