Σοκολατόπιτα χωρίς αυγά


Μια γλυκιά, νηστίσιμη και θρεπτική παραλλαγή της κλασικής σοκολατόπιτας!
Σοκολατόπιτα χωρίς αυγά
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 15′ Χρόνος Μαγειρέματος: 30′
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. σοκολατα κουβερτούρα
- 30 γρ. κακάο
- 60 γρ. βρώμη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.τ.σ. baking powder
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 βανιλίνη
- 70 ml νερό
- 60 γρ. ΜΕΛΙ
- 40 γρ. φουντούκια (σπασμένα)
- 2 κόκκινα μήλα (μεγάλα)
- 1 μπανάνα (μεγάλη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίψτε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και ψήστε τα στο τηγάνι με το μέλι, την βανιλίνη και το νερό για 5-7 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα σακχαρά τους.
- Στην συνέχεια προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, το αλεύρι, την βρώμη,το ελαιόλαδο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιείστε.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και στο μεταξύ σπάστε στο μπλέντερ την σοκολάτα μαζί με τα φουντούκια .
- Προσθέστε και αυτό το μείγμα στο μπολ και ομογενοποιείστε με μια μαρίζ.
- Βάλτε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι ή σε αντικολλητικό ταψάκι.
- Κόψτε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και βάλτε ‘τες από πάνω, μισοβυθισμένα στο μείγμα με κλίση.