Σοκολατόπιτα χωρίς αυγά

Μια γλυκιά, νηστίσιμη και θρεπτική παραλλαγή της κλασικής σοκολατόπιτας!

Σοκολατόπιτα χωρίς αυγά

 Μερίδες: 4-6  Χρόνος προετοιμασίας: 15′  Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. σοκολατα κουβερτούρα
  • 30 γρ. κακάο
  • 60 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.τ.σ. baking powder
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 βανιλίνη
  • 70 ml νερό
  • 60 γρ. ΜΕΛΙ 
  • 40 γρ. φουντούκια (σπασμένα)
  • 2 κόκκινα μήλα (μεγάλα)
  • 1 μπανάνα (μεγάλη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίψτε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και ψήστε τα στο τηγάνι με το μέλι, την βανιλίνη και το νερό για 5-7 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα σακχαρά τους.
  2. Στην συνέχεια προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, το αλεύρι, την βρώμη,το ελαιόλαδο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιείστε.
  3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και στο μεταξύ σπάστε στο μπλέντερ την σοκολάτα μαζί με τα φουντούκια .
  4. Προσθέστε και αυτό το μείγμα στο μπολ και ομογενοποιείστε με μια μαρίζ.
  5. Βάλτε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι ή σε αντικολλητικό ταψάκι.
  6. Κόψτε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και βάλτε ‘τες από πάνω, μισοβυθισμένα στο μείγμα με κλίση.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *