Σταφιδόψωμο με κουάκερ

ΥΛΙΚΑ:

*   200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μισό ολικής και μισό λευκό)
*   100γρ κουάκερ
*   ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
*   150ml χλιαρό γάλα
*   δυο κουταλιές της σούπας μέλι
*   μια κουταλιά του γλυκού αλάτι
*   μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
*   ½ κούπα σταφίδες ξανθές
*   δυο κουταλιές της σούπας χονδροτριμμένο καρύδι
*   ένα κρόκο αυγού
*   μισή κουταλιά του γλυκού κανέλλα σκόνη
*   μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύετε το αλεύρι με το κουάκερ.  Διαλύετε στο γάλα την μαγιά και την προσθέτετε στο αλεύρι.  Προσθέτετε το μέλι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τις σταφίδες και το καρύδι και ζυμώνετε πολύ καλά.  Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα ή λίγο γάλα να πετύχετε μια ζύμη μαλακή.  Αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος το μίγμα να ξεκουραστεί.  Ζυμώνεται 4-5 ψωμάκια και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί.  Τα αλείφετε με το αυγό που προηγουμένως έχετε αραιώσει με λίγο νερό και πασπαλίζετε το μίγμα με την κανέλα και την ζάχαρη.  Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.   

ΣΧΟΛΙΟ: Το δείπνο αυτό αποτελεί μία γευστική διατροφική ανάμιξη σημαντικών βιταμινών και μετάλλων! Το δίδυμο κουάκερ – αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και επιτυγχάνεται υψηλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος. Επίσης, το σταφιδόψωμο χαρακτηρίζεται από άφθονες φυτικές ίνες για την καλή λειτουργία του εντέρου και τη μείωση της απορρόφησης των λιπών. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των σταφίδων (πλούσιες σε πολυφαινόλες) μπορούν να προσφέρουν επιπλέον στην πρόληψη των καρδιοπαθειών και του καρκίνου.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *